Egyéni vállalkozásom keretében informatikai, oktatási, társadalomtudományi kutatási és villanyszerelési tevékenységeket vállalok.

Rendszergazdaként vállalom informatikai rendszerek tervezését és kivitelezését. Magas szintű hálózati, hardver és szoftver tapasztalattal rendelkezem.

Referenciák: Több rangos vívó világverseny informatikai hátterét biztosítottam az elmúlt évben: A teljesség igénye nélkül: a budapesti Világbajnokság és Kadett Európa Bajnokság, a zágrábi Európa Bajnokság, hazai rendezésű világkupák. Ezeken a versenyeken feladatom volt a rendszer megtervezése, kiépítése, valamint a versenyek alatti üzemeltetése is. Tevékenységem a versenyeken összetett: az adott helyszínre meg kell terveznem a számítógépes hálózatot, majd a verseny kezdete előtt ki kell építenem, valamint ellenőriznem – karbantartanom kell a szükséges munkaállomásokat. A versenyek közben felügyelem a hálózat és a hálózatra kötött munkaállomások működését, hiba esetén azonnal megoldást kell találnom, hiszen a verseny nem állhat le. Tevékenységemmel biztosítom, hogy az eredmények azonnal követhetőek legyenek az interneten is.  Az utóbbi időkben a munkám kiterjedt nem informatikai feladatokra is: minden versenyen előforduló technikai hibát orvosolnom kell (a vívó személyes felszerelésében, valamint a pástokon is), ehhez nagy segítséget nyújt az, hogy villanyszerelőként tisztában vagyok a vívótechnika működési elveivel.

Munkám eredményeként a versenyeket világszerte több ezren követhették online, valamint a versenyek helyszínén is folyamatosan frissülő kijelzőkön, eredményjelzőkön követhették a nézők.

kijelzo1 kijelzo2 vivas oszlop nagyterem kisterem_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képeken – a víváson kívül – munkám eredménye is látható.

(Forrás: MOL Vívó VB Facebook oldala)

2002-2012-ig sportszociológusként dolgoztam, munkám során elsősorban az utánpótlás – nevelés társadalmi hátterét kutattam, de részt vettem egykori munkahelyem adatkezelő rendszerének kidolgozásában is. Tudományos tevékenységem során rendszeresen publikáltam, erről tanúskodik terjedelmes publikációs listám.

Már tanárként vettem részt egy tananyagfejlesztés tudományos megalapozásában, a sportiskolások társadalmi hátterét, tanulási- és sportolási motivációs mintázatát kutattam az Eduweb Zrt. számára.

Informatika – történelem szakos tanárként vállalok korrepetálást, valamint közép- és emelt szintű érettségire való felkészítést is.